تولید نشادر ایرانی

تولید نشادر ایرانی

بهمن ۱۷, ۱۳۹۷
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (۳۷ votes, average: ۴.۸۱ out of ۵)
Loading...
دسته: article

تولید نشادر ایرانی:

تولید نشادر به روش سالوی و از ترکیب اسید کلریدریک با آمونیاک انجام می شود. نشادر دارای فرمول مولکولی NH4Cl است و نام شیمیایی آن آمونیوم کلراید یا کلرید آمونیوم می باشد.

نشادر که دارای نام شیمیایی آمونیوم کلراید است ماده ای سرشار از نیتروژن بوده به همین علت از آن در تولید کود های شیمیایی مختلف استفاده می شود.

نیتروژن در ساخت بخش های مختلف گیاه تاثیر گذار است و وجود آن در کشاورزی الزامی می باشد به همین دلیل بیشترین میزان تولید نشادر به منظور تولید کود های ازته مورد استفاده قرار می گیرد.

 

از روش سالوی جهت تولید کلرید آمونیوم استفاده می شود. بدین منظور از طریق کاهش آمونیاک به روش های صنعتی خاصی سود برده می شوید. نشادر به روش صنعتی از ترکیب امونیاک NH3 با گاز کلرید هیدروژن یا محلول اسید هیدروکلریک تولید می شود:

 

NH3 + HCl → NH4Cl

 

همچنین این ماده به صورت طبیعی در محیط های آتشفشانی یافت می شود که آن را با نام آمونیاک می شناسند.

 

روش تولید نشادر گرید صنعتی با خلوص 99.5 :

 

کلرید آمونیوم از سه روش زیر تهیه می گردد :

 

1. فرایند اصلاح شده solvay

2. واکنش بین اسید کلریدریک و آمونیاک ( خنثی کننده)

3. واکنش بین سولفات آمونیوم و کلرید سدیم

 

1) فرآیند اصلاح شده solvay :

در این فرآیند ، آمونیاک و گاز کربنیک در محلول آبکی کلرید سدیم حل می گردند. این فرآیند در اصل جهت تولید کربنات سدیم بوده و کلراید آمونیوم محصول جانبی این فرآیند می باشد. اصولا این روش جهت تولید مداوم با ظرفیت بالا می باشد و به همین خاطر این روش در واحد های بزرگ مناسب تر و اقتصادی تر است. به علت آنکه یکی از خوراک های این روش گاز آمونیاک می باشد لذا اکثرا چنین واحدی در کنار کارخانجات تولید آمونیاک احداث می گردد.

 

2) واکنش مستقیم بین اسید کلریدریک و آمونیاک :

این فرآیند از واکنش مستقیم بین اسید کلریدریک و آمونیاک ایجاد می گردد. آمونیاک می تواند به صورت خالص ، گازی و یا به صورت محلول به کار رود. این فرآیند در فشاز کمتر از اتمسفر و ph=8 انجام می پذیرد. گرمای حاصل از واکنش در این فرآیند بسیار بالا بوده و لذا عملیات خنک کردن حائز اهمیت می باشد.

 

اقتصادی بودن این روش تابع نکات زیر است :

1. ارزان بودن مواد مقاوم در مقابل خورندگی که در ساخت تجهیزات چنین فرآیندی استفاده می شود.

2. ارزان بودن و در دسترس بودن مواد اولیه یکی از موارد عمده ای که از این روش جهت تولید کلرید آمونیوم می گردد در شرایطی است که واحدی گاز HCL زیادی داشته باشد یا اینکه به طریقی با آزاد شدن گاز فوق آلودگی ایجاد گردد لذا جهت جذب گاز اضافی و کنترل آلودگی چنین روشی بسیار مناسب و اقتصادی می باشد.

 

3 ) واکنش بین سولفات آمونیوم و کلرید سدیم :

این روش در اثر واکنش بین سولفات آمونیوم و کلرید سدیم می باشد. راندمان ایم واکنش 95 % می باشد. محصول جانبی این روش سولفات سدیم است. به علت نامحلول بودن سولفات سدیم در محلول حاصل از واکنش ، سولفات سدیم تولیدی رسوب نموده و پس از فیلتراسیون جدا می گردد. با انجام عملیات کریستالیزاسیون بر روی محلول صاف شده کلرید آمونیوم جدا و سپس خشک می گردد.

از بین روش های فوق واکنش بین کلرید سدیم و سولفات آمونیوم مناسب تشخیص داده شده است.

 

برچسب مطالب:

 

فروش نشادر ایرانی

قیمت نشادر ایرانی

تولید نشادر ایرانی

تولید نشادر در ایران

 

کلمات مرتبط :

نشادر – نشادر چیست – نشادور – فروش نشادر قیمت نشادرتولید کننده نشادرکاربرد نشادر – کلرید آمونیوم – کلرید آمونیوم چیست – آمونیوم کلراید – فروش کلرید آمونیوم – کلرید آمونیم – قیمت کلرید آمونیومتولید کلرید آمونیومکاربرد کلرید آمونیوم – نام عمومی کلرید آمونیوم – msds کلرید آمونیوم – کلرید آمونیوم در حل جدول – Ammonium chloride